Volledig scherm
Joshua Pesulima. © Rachelle Suppers

De Stad Van… Joshua Pesulima

Za 22 jul: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Joshua Pesulima.

Hij werd geboren in de stad van Flipje, maar verhuisde al toen hij 3 jaar was naar Oss. Joshua Pesulima (31) is een bekend gezicht in de Osse horeca. Zo was hij kok voor onder andere La Colline en het vroegere Basic en stond hij achter de bar bij de Lollipop en de Heer Bommel. Ook kun je hem kennen van muziekgroep Donker Oss. Op dit moment werken de muzikanten aan een tweede album. Drummer Pesulima werkt nu nog fulltime in de voedingssector, maar opende onlangs wel eigen audio- en repetitiestudio Oz met vriend en compagnon Tim van Noort. Een droom die uitkwam.

Café

,,Bij een rondje stad begin ik bij de Bommel en eindig ik bij de Lollipop. Hier kun je gewoon lekker jezelf zijn. In de tijd dat ik echt ging stappen waren er nog genoeg andere tenten waar je naartoe kon. Nu is dat iets minder, maar ik ben blij dat Rebel er is en dat Hei & Ikke binnenkort weer opengaat.”

Winkel

,,Nou, ik kom wel graag bij Mi Casa in de Schakel. Daar hebben ze allemaal van die frutsels, ideaal voor verjaardagscadeaus. ”

Mooiste plek

,,Natuurlijk mijn studio. Hier probeer ik waar te maken waar ik altijd van gedroomd heb. Het is ook al erg druk geweest, bijna iedere dag was de studio wel vol. Nu is het even rustig in de vakantieperiode.”

Mooiste herinnering

,,Ik heb zoveel meegemaakt, maar in mijn horecaperiode heb ik wel heel veel mensen leren kennen. Ik herinner me nog dat ik klaar was als kok bij Basic, nu Pardon, en dan snel doorging naar de Lollipop om daar nog achter de bar te staan. Toen kon ik dat allemaal wel, nu sta ik vooral aan de andere kant van de bar. Ik mis het soms wel, hoor. Maar het is niet meer te combineren met wat ik nu doe. ”

Op de schop

,,Van mij hoeft er niets op de schop, ik heb liever dat bepaalde plekken wat aantrekkelijker worden gemaakt dan dat ze platgaan.”

Eeuwig zonde

,,De leegstand in het centrum vond ik altijd zonde, maar nu zie je toch wel dat er dingen gaan gebeuren, zoals die nieuwe ondernemers die zich vestigen via Mijn Droomwinkel en de straatjes als de Peperstraat en de Houtstraat die worden aangepakt. Dat zijn mooie dingen.”

Ontspanning

,,Als ik even tijd heb, pak ik een biertje op het terras. Even alles loslaten.”

Oss in één zin

,,Een uitdagende stad met verborgen talenten.”