Volledig scherm
Martin Ostendorf © S Rachelle

De Stad Van... Martin Ostendorf

Za 8 apr: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Martin Ostendorf.

Door Rachelle Suppers

Als scheikundige uit Haarlem kwam hij twintig jaar geleden voor werk naar bij Diosynth (Organon) in Oss. Met zijn vrouw ging hij eerst in Oss wonen, daarna in Megen. Hier werden de grondstenen voor de Muifelbrouwerij zoals we die nu kennen gelegd. Martin Ostendorf (45) verhuisde naar Berghem en in 2007 was de Muifelbrouwerij een feit. Nu nog een huurbrouwerij, maar in de loop van dit jaar zal de Muifelbrouwerij zelf gaan brouwen aan de Vikingenweg in Oss. Ostendorf heeft een dochter van 11 en een dochter van 13 jaar. Volgende week brengt de brouwer samen met Roy Thijssen een nieuw biertje op de markt: de Messentrekker.

Restaurant

De Rooij Peper. Dat is echt mijn favoriet. Zij doen het zo goed. Alles is vers en wordt zelf bedacht, Bart staat altijd te zweten in de keuken. Ik denk dat dit het meest bijzondere restaurant van Oss is. 

Winkel

Ik vind het heel apart en knap dat de CD Kiosk nog bestaat in de tijd van Spotify. Een andere winkel waar ik bewondering voor heb ik Mencave, echt een gave winkel. En een onderneemster die speelt met horeca en de winkel, daar hou ik wel van, dat eigenzinnige.

Mooiste plek

De natuur langs de Hertogswetering, een onontdekte wandelroute binnen dit gebied. Het loopt op een fantastische manier helemaal van Maren-Kessel tot Grave. Wandelen is echt mijn hobby en ik wandel graag langs de Hertogwetering. Hier loopt bijna niemand. Eigenlijk zou het niet in de krant mogen komen!

Mooiste herinnering

Wonen aan de keien in Megen. Dat was ons mooiste huisje. Onze eerste dochter is hier ook geboren, maar het huis werd te klein dus zijn we toen verhuisd naar Berghem. Maar Megen vormde wel inspiratie voor mijn bieren.

Op de schop

De V&D, dat gaat nu gebeuren, maar de kont van V&D mag ook wel op de schop. Het pand van Hoofdstuk 2 gaat nog, maar alles wat daarnaast zit?

Eeuwig zonde

Oss heeft een rijke geschiedenis, wanneer je foto's van voor jaren zestig bekijkt zie je hoe mooi het was. Jammer dat de oude gebouwen zijn verdwenen. Het is een cliché waar je niet aan ontkomt. 

Ontspanning

Ik wandel dus graag en ik badminton twee keer per week bij Level. 

Oss in één zin

Een gemoedelijke, ondernemende stad waar het bruist van de ideeën en het fijn wonen en recreëren is.

Oss, Uden e.o.