Volledig scherm
Peter Zegers. © Rachelle Suppers

De Stad Van... Peter Zegers

Za 30 dec: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Peter Zegers.

Sinds vorig jaar trekt hij samen met een stel anderen de kar van Winterland. Peter Zegers (67) is geboren in Nijmegen, maar belandde door zijn werk als vertegenwoordiger uiteindelijk in Oss. Met regelmaat doet hij vrijwilligerswerk, onder meer voor wijkraad Schadewijk en de Horzak. Zegers is vader van drie en is al zeven keer opa.

Café

,,Ik kom bijna overal: van de Bodega tot de Griek. Ik heb niet echt één favoriet, al kom ik wel vaak bij Delphi. Montimar is trouwens ook leuk. En bij de Heer Bommel drink ik graag een koffie met een likeurtje.”

Winkel

,,De Gamma, is dat gek als ik dat zeg? Ik ben namelijk een echte doe-het-zelver, ik heb pas nog een hele veranda gebouwd.”

Mooiste plek

,,’t Gengske vind ik heel leuk. Het voelt een beetje nostalgisch aan. Een beetje een ondergewaardeerd straatje, dat wel.”

Mooiste herinnering

,,Dat is eigenlijk een hele mooie uitspraak van mijn vader: ‘Als je het niet eens bent met de directie dan moet je zorgen dat je in de directie komt’. Op het moment dat hij dat tegen mij zei was ik denk ik een jaar of 25. Echt snappen deed ik het toen nog niet, maar nu denk ik vaak aan die uitspraak terug. Als je iets wilt, moet je ervoor gaan.”

Op de schop

,,De Singel 1940-1945, daar mag wel wat aan gedaan worden. Er wordt wel een hele nieuwe wijk gebouwd in de Horzak, maar met het verkeer daar naartoe wordt niet echt rekening gehouden. Ja, ik ben dan ook heel erg voor een noordelijke rondweg.”

Eeuwig zonde

,,Ik weet niet goed hoe het station er vroeger uitzag, maar ik vind het wel zonde dat het er nu zo uitziet. Dat kan wel wat gezelliger. Ik weet wel dat daar aan gewerkt wordt, maar dat duurt allemaal nog zo lang. Je verdient een welkom als je in Oss op het station aankomt.”

Ontspanning

,,Ik wandel veel, het liefst in de bergen. Rondom Oss kies ik voor de Maashorst. Ik golf ook graag, maar zit nu helaas even met een blessure. En koken met onze kookclub, ook heel ontspannen.”

Oss

,,De leukste stad tussen de grootste steden

  1. Rechter over feest in Eikenboomgaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’
    PREMIUM

    Rechter over feest in Eikenboom­gaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’

    OSS – Het blijft tot volgende week onzeker of en hoe de Muziekboulevard in de Eikenboomgaard in Oss door mag gaan. Het straatfeest staat gepland op Hemelvaartsdag 10 mei, maar twee bewoners probeerden woensdag in de rechtbank een stokje te steken voor het evenement waar zij zo veel geluidsoverlast van ervaren. De organisatie achter het muziekfeest in de Eikenboomgaard smacht naar duidelijkheid en wees voorzieningenrechter J. Lie op de enorme belangen. Zij beloofde volgende week met haar uitspraak te komen.

Oss, Uden e.o.