Volledig scherm
Rico van Breda. © Rachelle Suppers

De Stad Van... Rico van Breda

Za 22 apr: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Rico van Breda.

Op 14-jarige leeftijd begon hij met rappen. Samen met ‘partner in crime’ Sho was hij te zien in Holland’s got talent (2014). Onlangs nam hij het nummer ‘Leef Bewust’ op om jongeren met geldproblemen wakker te schudden. Zelf weet Rico van Breda (24) waar hij over praat, hij heeft een pittige tijd achter de rug. Op zijn 17e belandde hij op straat, hij zwierf rond, ging naar een afkickkliniek en heeft onlangs de rust opgezocht in een huisje in Macharen. Hij trok wethouder Kees van Geffen aan zijn jasje en vertelde over zijn muzikale plannen. Nu is Van Breda de komende twee jaar trainee bij de gemeente Oss waar hij helpt met ‘Samen slimmer met geld’.

Restaurant

Ik ga niet vaak stappen, maar die keer dat ik in de Rebel kom, is het wel gezellig.

Winkel

Athlete’s foot op de Heuvel, voorheen Coach. Ik kan het goed vinden met de eigenaar en ik hou wel van mooie sneakers.

Mooiste plek

Ik kom graag bij jongerencentrum ’t Honk. Maar echt mooi is het natuurlijk niet. Nee, als ik iets moois moet noemen zou ik zeggen de Hazenakker. En het oude zwembad richting Macharen, dat vind ik ook een mooie plek.

Mooiste herinnering

Dat is dan toch het eerste optreden van Sho en mij tijdens de eerste editie van Come Out and Play in het Jan Cunenpark. Een super mooie dag met lekker weer. Dat was ons eerste optreden in de openlucht.

Op de schop

Het centrum, het gaat hard achteruit. Wat zijn er nou nog voor een winkels? Er is niet echt veel diversiteit en het heeft weinig uitstraling nu.

Eeuwig zonde

Dat er weinig wordt gedaan aan de JOP’s (jongeren ontmoetingsplaatsen). Er wordt al meteen geklaagd over overlast. Iedereen wordt over één kam geschoren. Jammer dat jongeren nergens kunne staan zonder meteen gezeur te krijgen.

Ontspanning

Soms gooi ik een hengeltje uit, maar echt ontspannen vind ik het wanneer ik in de studio ben. Nu ga ik naar OZ, de nieuwe studio aan de Gasstraat Oost. Ik ben blij als ze daar tijd voor mij hebben.

In één zin

Een stad waar je soms weg wilt, maar toch niet kunt missen.