Volledig scherm
Reclamebord voor de Osse kermisfeesten die dus niet doorgaan. © Peter van Erp

Definitief geen kermisfeesten in Oss; organisatie trekt met pijn in hart stekker uit evenement

OSS - De kermisfeesten op de Eikenboomgaard gaan volgende week definitief niet door. De organisatie acht een feest zonder muziek op straat ondenkbaar. In plaats daarvan werken de horecamannen aan een programma in hun kroegen.

Het besluit komt niet als een verrassing. Vrijdagmiddag bepaalde de voorzieningenrechter in Den Bosch namelijk dat er tijdens de kermis geen muziek gedraaid mag worden op de Eikenboomgaard. Daarmee kwam hij tegemoet aan de wens van twee omwonenden van de straat, die al jaren last hebben van de kermisfeesten.

In eerste instantie wilden Stichting Eikenboomgaard Horeca en organisator Partycrew tot maandag wachten met een reactie op de uitspraak. De heren wilden een paar dagen de tijd nemen om hun opties nog eens op een rij te zetten. Maar vrijdagavond komt nu toch al het bericht dat het feest op straat helemaal niet doorgaat. 

Pijn

Daarmee komt een eind aan dertien jaar feesttraditie. In de afgelopen jaren ontvingen de ondernemers steeds zo'n 10.000 bezoekers en beklommen verschillende bekende artiesten het podium. ,,Het schrappen van deze artiesten zou het dan ook onmogelijk maken om de feesten van dezelfde of zelfs betere kwaliteit te laten zijn dan dit de afgelopen jaren is geweest", schrijft Partycrew in een reactie. ,,Met pijn in ons hart hebben wij dan ook besloten om de buitenfeesten in de huidige vorm volledig te annuleren."

In plaats daarvan hopen de exploitanten bezoekers te ontvangen in hun kroegen. Het programma wordt binnekort bekendgemaakt op de Facebookpagina's van H32, La Colline en Het Lokaal. In die laatste zaak worden onder meer de reeds geboekte artiesten La Fuente, Smèrrig presents: Nixus & MC Jordan en QMusic Het Foute Uur Live verwacht.