Volledig scherm
Brandweerkazerne Oss/Ravenstein © Google Streetview

Definitief winkels en woningen op plek brandweerkazerne Ravenstein

RAVENSTEIN - De gemeente Oss heeft eind november een intentieovereenkomst ondertekend waarmee er definitief winkels en woningen komen op de plek van de brandweerkazerne in Ravenstein. Die kazerne wordt dan verplaatst naar een nieuwe locatie.

De plannen om op de locatie van het brandweerpand en de voormalige gemeentewerf aan de Schaafdries iets nieuws te bouwen, lagen er al langer. Wethouder Jan van Loon deed daarvoor al in 2012 de eerste toezeggingen, maar een definitieve overeenkomst kwam er maar niet. In september bleek bij de dorpsraad dat de plannen nog niet veranderd waren, maar dat er nog niets concreets was.

Met de overeenkomst is het definitief dat er een supermarkt, winkels en ongeveer 30 woningen en appartementen op De Kolk komen. De gemeente Oss heeft geld vrijgemaakt waarmee de brandweerkazerne verplaatst kan worden. Een nieuwe locatie is nog niet bekend, maar deze zaal 'nog in 2015' gekozen worden, aldus de gemeente.

  1. Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    MAREN-KESSEL - Iedereen droomt er stiekem van om een echte speelfilm te maken, maar het doen is een tweede. Het filmwereldje is onvoorspelbaar en het maken van een film is peperduur en arbeidsintensief. Met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen lukte het de Brabantse freelance filmregisseur Klaas van Eijkeren (42) om al twee avondvullende speelfilms van de grond te krijgen.

Oss, Uden e.o.