Volledig scherm
Een eerdere demonstratie die plaatsvond in de Schadewijk in Oss. © Politie Oss

Demonstratie tegen huisvesting statushouders in Oss verloopt rustig

OSS - In de Schadewijk in Oss vond vrijdagavond een demonstratie plaats. De protestmars is onder meer gericht tegen de opvang van asielzoekers in Oss en tegen de huisvesting van statushouders in de wijken. De Schadewijk is al eerder het toneel geweest van een fel protest tegen de opvang. De politie laat weten dat de demonstratie rustig verliep en rond 21.00 uur ten einde was.

Zo'n 30 man waren er vrijdag op de been, laat de politie weten. Ze liepen met spandoeken met daarop teksten als 'Stop de multiculturele terreur' en 'Grenzen dicht'. Het zijn de bekende gezichten de meedoen aan de mars. Zij noemen zich de 'Landstorm' en protesteren vaker in de omgeving onder leiding van onder meer Constant Kusters en Johnboy Willemse. Ook mensen van buiten Oss liepen mee, zegt de politie. Een handjevol wijkbewoners was ook aanwezig.

Felle weerstand
In Oss hebben de laatste maanden flink wat demonstraties plaatsgevonden, protesten die dikwijls uitmondden in vandalisme en delicten. Zelfs de ME was paraat bij een van de demonstraties. Zo werden er onder meer in de Reigerstraat ruiten van een huis ingegooid nadat bekend werd dat de gemeente daar statushouders wilde huisvesten. Ook in de Schadewijk en in de Krinkelhoek waren er felle protesten tegen de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Rechter over feest in Eikenboomgaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’
    PREMIUM

    Rechter over feest in Eikenboom­gaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’

    OSS – Het blijft tot volgende week onzeker of en hoe de Muziekboulevard in de Eikenboomgaard in Oss door mag gaan. Het straatfeest staat gepland op Hemelvaartsdag 10 mei, maar twee bewoners probeerden woensdag in de rechtbank een stokje te steken voor het evenement waar zij zo veel geluidsoverlast van ervaren. De organisatie achter het muziekfeest in de Eikenboomgaard smacht naar duidelijkheid en wees voorzieningenrechter J. Lie op de enorme belangen. Zij beloofde volgende week met haar uitspraak te komen.

Oss, Uden e.o.