Volledig scherm
Een impressie van het 'UIThuis' zoals het er volgens de denktank van betrokken Ossenaren uit zou kunnen zien. © @Studio 412

Denktank Oss pleit voor sloop V&D-winkel en bouw 'UIThuis' in centrum

OSS - Blijft Oss soebatten met het centrum en zakt de stad in tien jaar weg tot anonieme forenzenplaats? Of worden er nu toch echt knopen doorgehakt en wordt afgerekend met de lelijkste en meest nutteloze obstakels in de stad? Als het aan een denktank van Osse ondernemers in de retail-, onderwijs-, en cultuursector ligt wordt het de laatste optie. Zaterdag presenteerden ze een zeer ambitieus perspectief aan raadsleden en wethouders.

Het advies aan de Osse politiek: koop de lelijke leegstaande winkels op De Wal; stop de planvorming voor een stadspark op het huidige parkeerterrein; start zo snel mogelijk met de sloop van het V&D-pand en leg hier een tijdelijk park aan; neem daarna de tijd voor de definitieve invulling met een UIThuis.

Dat UIThuis moet de spil van het centrum worden, een plek waar dagelijks van alles te doen is op het gebied van educatie, cultuur en vermaak. De denktank negeert de kennelijke onwil van de meeste partijen in de Osse gemeenteraad om de bibliotheek naar het centrum te verhuizen. De 'bibliotheek van de toekomst' is een onmisbaar onderdeel van het UIThuis, dat in de ogen van de denktank een groot en opmerkelijk gebouw moet worden, een beeldmerk voor het nieuwe centrum van Oss.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”