Volledig scherm
Berry van der Horst en DESO komen tegenover elkaar te staan in de rechtbank in Den Bosch. © FR076 Van Assendelft Fotografie

DESO-bestuur en schuldeiser Van der Horst zien elkaar in de rechtbank

OSS/DEN BOSCH - Er komt een fysieke rechtszitting over het geldbedrag dat oud-hoofdsponsor Berry van der Horst eist van amateurvoetbalvereniging DESO in Oss. Er liep al een zaak bij de rechter, maar tot nu werd die slechts schriftelijk gevoerd.

Een woordvoerder van de rechtbank laat weten dat er nog geen zittingsdatum is vastgesteld. Beide partijen hebben tot 4 juli om aan te geven welke dagen zij niet kunnen.

Van der Horst eist 212.000 euro van DESO, waar hij tot vorig najaar hoofdsponsor en penningmeester was. De Ossenaar stelt dat het geld dat hij in de club stak een lening was, en geen sponsoring. Van der Horst hoopt het geld terug te krijgen door zijn gang naar de rechter. Het nieuwe bestuur van DESO probeert aan te tonen dat er niks klopt van de beweringen van Van der Horst. 

Administratie

Door een tussenuitspraak van de rechtbank in mei moet Van der Horst het nieuwe bestuur inzicht geven in de oude administratie van DESO. Hij hoeft daarbij niet de originele papieren vrij te geven. Het aanwijzen van een accountant die het nieuwe bestuur meer openheid van zaken geeft, is voldoende.

Van der Horst brak met de club na een vechtpartij in de kantine. Het oude bestuur stapte op en het voortbestaan van DESO in Oss hing afgelopen najaar aan een zijden draadje. Er kwam een succesvolle reddingspoging door een nieuw bestuur. Dat heeft inmiddels toestemming van de KNVB om komend seizoen met een eerste elftal in de vijfde klasse te starten. Ook komt er een vrouwenteam terug, blijft het vijfde voetballen en krijgt DESO misschien een A-elftal.