Volledig scherm
DESO speelde afgelopen zondag nog tegen TOP.

'DESO kan veiligheid in kantine niet garanderen: club houdt op te bestaan'

OSS - Het doek is hoogstwaarschijnlijk gevallen voor voetbalclub DESO uit Oss. Dat is de uitkomst van de ledenvergadering van dinsdagavond, bestuurslid en sponsor Berry van der Horst stelt volgens betrokkenen dat hij de veiligheid in de eigen clubkantine niet meer kan waarborgen. 

Na de thuiswedstrijd tegen TOP ontstond er afgelopen zondag tussen leden van de club onderling een opstootje in de kantine waarbij meerdere spelers en stafleden van het eerste elftal slachtoffer werden, bevestigen meerdere bronnen aan het Brabants Dagblad

Dat was reden genoeg voor het bestuur om op te stappen en om dinsdagavond een ledenvergadering te beleggen over het voortbestaan van de club, die nog maar drie teams telde. Naast het eerste team was er een dameselftal en een vijfde elftal. De beschuldigende vingers wijzen naar dat laatste team. 

Onzekerheid

Het bestuur zelf weigert vooralsnog ieder commentaar, spelers van het eerste elftal verkeren nog in onzekerheid. Sportief gezien is het stoppen van de club vooral voor het eerste team een streep door de rekening. De Ossenaren staan bovenaan in de eerste klasse en lagen op koers om de eerste periodetitel te winnen. 

Eerder op dinsdag werd duidelijk dat de KNVB in gesprek is met de club over de problemen die spelen. ,,Wij hebben de helpende hand geboden aan DESO, onze verenigingsadviseur is er momenteel mee bezig", zei een woordvoerder van de voetbalbond. 

Slechte naam

Het is niet voor het eerst dat er een incident rondom DESO speelt. De club had voor de komst van sponsor Berry van der Horst een ronduit slechte naam. Een jaar na zijn komst naar de club werd die naam nog eens onderstreept door de molestatie van een scheidsrechter door twee spelers van DESO 1. Beide spelers werden geroyeerd, DESO werd destijds teruggezet naar de zesde klasse. De laatste jaren viel DESO vooral op door de sportieve successen. 

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement