Volledig scherm
PREMIUM
Daan Hollander van Dialysecentrum Ravenstein (rechts) in gesprek met Toon Vos (links). Op de achtergrond is Jan Gubbels aan het fietsen. © BD / Peter van Huijkelom

Dialyse in een Ravensteinse 'huiskamer'

RAVENSTEIN - In 2011 werd het particuliere dialysecentrum Ravenstein geopend. Zo'n dertig mensen dialyseren hier sindsdien. Het is ondertussen een soort 'tweede huiskamer' geworden.

In Ravenstein zit sinds zeven jaar Dialysecentrum Ravenstein. Hier, een beetje verstopt op het bedrijventerrein, kunnen nierpatiënten in een huiselijke omgeving dialyseren. En dát, zo stelt directeur Daan Hollander, is heel fijn als je drie keer per week vier uur lang aan een apparaat gekluisterd bent. Het geeft je minder het gevoel patiënt te zijn. Hollander, die tevens internist-nefroloog (nierspecialist) in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is, zette het centrum op.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”