Volledig scherm
Marlène van Doorm met het jubileumboek waarin Hugo Borst over haar vader schreef. © Mari van Rossem

'Die dame op leeftijd' Marlène (71) al 20 jaar vaste vlagger bij OSS'20

OSS - Op menig regionaal sportpark kennen ze die 'dame op leeftijd', die fanatiek langs de krijt- dan wel kunstgraslijnen rent. Met haar vlag. En dat nu al weer drie ter hoogte van de laatste man van haar 'Zesde', een vriendenelftal bij OSS'20.

Marlène van Doorm heet ze. Geboren te Haarlem, al lang wonend te Macharen en vlaggend in een wijde omgeving, puur en eerlijk.

Met paplepel ingegoten

Marlène kreeg voetbal met de paplepel ingegoten. Aan de vrouwenkant van de familie. Haar moeder zag te Amsterdam het levenslicht nabij De Meer; toch zat de damesbubs op de tribunes bij Haarlem. Later, na de verhuizing richting Rotterdam, werd Spartaan '20 hun cluppie.

Logisch dus dat ook dochterlief wel iets heeft met vrijwilligerswerk. Maar als vrouw vlaggen in een mannenwereld? Met al die spelregels? Tuurlijk ken ik die; ik stond altijd al met mijn snufferd langs de kant te kijken vanaf het moment dat mijn zoontjes gingen voetballen. Al blijft buitenspel wel lastig: je moet vooral niet op het spel letten, maar op de bal."

Lees dinsdag deel 1 in de zomerserie: Het gezicht: hierin portretteert het BD onbekende mensen uit de regio die stiekem iedereen kent.

Oss, Uden e.o.