Volledig scherm
Een voorbeeld van een gebakken spons. Dieren kunnen de sponzen opeten waardoor hun maag of darmkanaal door de spons afgesloten kan worden. Foto ter illustratie. © Caroline Smits/politie

Dierenbeulen verspreiden gehaktballen met spijkers en gebakken sponzen in Oss: 'Achterlijke actie'

OSS - Opnieuw is het raak in de omgeving van het Honden Losloopterrein in Oss. In de omgeving waar in maart al meerdere malen in frituurvet gebakken sponzen werden verspreid, om honden te verwonden, zijn de afgelopen tijd zelfs gehaktballen met spijkers erin gevonden. En nog meer gebakken sponzen.

,,Een achterlijke actie", noemt hondenbaasje Yvonne Stip uit Oss het. Samen met een kennis was zij woensdagavond de honden aan het uitlaten in het Nabbegatpark, gelegen naast het Losloopterrein, toen ze bij de hindernisbaan gebakken sponzen vond. ,,Gelukkig zijn onze honden geen slachtoffer geworden maar ik schrok me helemaal rot. Die honden lopen daar los en zijn aan het spelen. Zoiets doe je toch niet?"

Gebakken spons is een huis-tuin-en-keuken spons gebakken in (frituur)vet, met het doel er een voor honden en katten lekkere lucht en smaak aan te geven. Dieren kunnen de sponzen opeten waardoor hun maag of darmkanaal door de spons afgesloten kan worden. Dat is levensbedreigend.

Zoiets gaat fout

Yvonne zoekt voortaan een andere plaats om met de hond te gaan wandelen. ,,Onlangs vonden kennissen van me op deze plek ook al gehaktballen met spijkers erin. Wat een domme actie. Voordat je het in de gaten hebt, gaat zoiets fout. Dan ben ik liever wat voorzichtiger met mijn hond."

Wanneer het mis zou gaan, heeft dat namelijk grote impact op het leven van Yvonne. ,,Ik ben slechtziend. Deze zomer krijg ik een geleidehond. Als die hierdoor overlijdt, ben ik afhankelijk van mijn stok. In dat geval kan ik veel minder naar buiten en zouden uitstapjes me veel meer energie kosten. Overigens had ik woensdag mijn huishond bij."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”