Volledig scherm
De haven van Ravenstein in winterse sfeer. © Peter van Huijkelom

Dieven slaan voor derde keer toe bij jachthaven Ravenstein

RAVENSTEIN - Eigenaren van recreatievaartuigen in de Ravensteinse haven zijn voor de derde keer in vier maanden tijd de dupe van inbrekers. Dieven forceerden afgelopen weekeinde toegang tot een flink aantal boten en stalen onder meer buitenboordmotoren. 

Wijkagent Wim Plank roept Ravensteiners op om hun ogen open te houden in de buurt van de haven. ,,Ik denk dat het steeds dezelfde dieven zijn die hier toeslaan. Ze nemen van alles mee en wachten dan een week of zes tot de eigenaren hun spullen hebben vervangen. De meeste gedupeerden zijn inwoners van Ravenstein." 

Opvallend is volgens Plank dat vergelijkbare haventjes in Lith, Lithoijen en Megen met rust worden gelaten. ,,Daar zijn in het verleden veiligheidsmaatregelen getroffen. In Megen kun je bijvoorbeeld alleen de steiger op door een elektronisch beveiligde poort. Die is bekostigd door de mensen die er hun vaartuigen hebben liggen. Zoiets zal in Ravenstein ook moeten gebeuren, wat mij betreft. Nu kan iedereen nog ongehinderd het terrein betreden. Tot er maatregelen zijn getroffen hoop ik dat mensen de politie bellen als ze iets verdachts zien in de haven."