Volledig scherm
Directeur Raoul Trentman schreef 'De spannende avonturen van glansje'. © Mari van Rossem

Directeur tandartspraktijk Oss heeft 'mondzorg-zorgen' en schrijft kinderboek

OSS - Algemeen directeur Raoul Trentelman van Jeugd Tand Verzorging Mondzorg voor Kids in Oss heeft ‘mondzorg-zorgen’. Als geen ander weet hij dat er (‘en dat ook in Noord-Noordoost Brabant’) door jeugdigen uit groepen met een laag sociaal-economische status minder vaak goed gepoetst wordt.

Ook hebben kinderen uit deze doelgroep drie tot vijf keer méér gaatjes dan ‘reguliere’ kinderen. „In grootstedelijke gebieden is er bovendien sprake van een minder gezond voedingsgedrag en bezoeken de kinderen minder vaak de tandarts. De halfjaarlijkse controle is in deze kringen niet zo vanzelfsprekend als je zou wensen. Sommige ouders doen niks aan preventie, sturen hun kroost doodleuk met cola naar bed en tanden poetsen is wel het laatste waar ze denken”, vertelt Trentelman.

Om zowel ouders als kinderen op relaxte wijze te bereiken, schreef hij al meerdere sprookjesverhalen met hoofdpersoon Glansje als slimme koningsdochter; dezer dagen kwam -hoe kan het ook anders- een ‘Klaasgerelateerd’ sprookje uit.

Oss, Uden e.o.