Volledig scherm
De voormalige V&D in Oss. © Paul Driessen/BD

Directeur: 'Zet onze school met bibliotheek op plek V&D Oss'

OSS - Als het aan directeur Huub Hamers ligt, verhuist zijn Nicolaasschool naar de plek in Oss waar nu nog het lege V&D-gebouw staat. Hij wil dat lege winkelpand laten slopen en er een nieuw gebouw neerzetten waarin behalve voor zijn school ook ruimte is voor de bibliotheek en andere maatschappelijke functies.

Door de centrale ligging ziet hij kansen voor kinderen, ouders en het winkelcentrum. Tevens zoekt Hamers de verbinding met Hooghuis locatie TBL. Liefst letterlijk, met een loopbrug naar de middelbare school die aan de andere kant van de Carmelietenstraat huist. ,,Ik zie een plek voor me waar kinderen van nul tot achttien jaar voor alles terechtkunnen. Van opvang tot voortgezet onderwijs."

Groei
De Nicolaasschool groeit uit haar jas aan de Koornstraat en een aantal van de ruim 400 leerlingen wijkt al uit naar de naastgelegen oude Mavo st. Jan. Nieuwbouw is al langer wens van Hamers en hij ziet volop kansen op de plek van de oude V&D.

De directeur kent ook de haken en ogen. Wie betaalt het, hoe zit het met de bereikbaarheid, heeft de eigenaar van het pand geen andere plannen, enzovoorts? Toch vindt Hamers het minstens de moeite waard om een poging te wagen. Hij wil hierover in gesprek met politici en ondernemers die toch al bezig zijn om het centrum een impuls te geven. ,,Je creëert hiermee zoveel kansen voor iedereen!"

Oss, Uden e.o.