Volledig scherm
Auto over de kop in Geffen © Gabor Heeres

Dodelijk ongeluk Geffen: bestuurder (33) had gedronken en reed te hard, voorlopig vrij

GEFFEN – De 33-jarige automobilist die zondag in Geffen een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakte, bleek die dag onder invloed van alcohol. Uit onderzoek van de politie blijkt dat hij waarschijnlijk met een te hoge snelheid de rotonde nam, waarna hij van de weg raakte en uiteindelijk tegen een lantaarnpaal botste. Een 27-jarige Ossenaar die bij hem in de auto zat, overleefde de klap niet.

De 33-jarige man uit Fijnaart werd opgepakt, maar is inmiddels weer op vrije voeten, zo laat de politie aan deze krant weten. Hij blijft wel verdacht van het rijden onder invloed en van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk.

Vier inzittenden

Hoeveel de man precies heeft gedronken, moet verder onderzoek nog uitwijzen. ,,Duidelijk is dat de man onder invloed van alcohol was”, meldt een woordvoerder. Of de beschonken toestand van de bestuurder heeft bijgedragen aan de oorzaak van het ongeval, wordt nog verder onderzocht.

De auto, waarin in totaal vier inzittenden zaten, reed zondagochtend rond halfacht vanuit Vinkel over de Papendijk richting Geffen. Na het tunneltje onder de A59 ging het, ter hoogte van de rotonde die daar ligt, gaat het helemaal mis.

Tekst gaat verder onder deze video

Struikgewas

De wagen raakte van de weg, kwam in het struikgewas terecht en botste een eind verderop tegen een lantaarnpaal. Uiteindelijk kwam hij achterstevoren tot stilstand tegen een heg. De politie vermoedt dat de bestuurder te hard heeft gereden.

Alle inzittenden, onder wie nog een man van 22 en een van 25 jaar waarvan de woonplaats niet bekend is, raakten gewond en werden naar het ziekenhuis afgevoerd. Eén van hen kwam later in het ziekenhuis te overlijden.

Naar omstandigheden goed

Met de andere inzittenden gaat het naar omstandigheden goed, laat de politie nu weten. Of de inzittenden familie van elkaar zijn, wil de politie in verband met de privacy niet zeggen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement