Volledig scherm
De voormalige Gouden Leeuw in Geffen. © Google Streetview

Doek valt al snel voor Geffens restaurant Zin In: 'Ingestapt met andere verwachtingen'

GEFFEN/OSS - Het Geffense restaurant-zalencentrum Zin In heeft in de korte tijd van zijn bestaan het hoofd niet boven water kunnen houden. Woensdag heeft uitbater Mart van Bakel het faillissement moeten aanvragen.

Het bedrijf kan niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. Dus kan eigenaar Bennie Romme weer op zoek naar een nieuwe huurder voor het markante etablissement aan de Dorpstraat.

,,Ik ben hierin ingestapt met andere verwachtingen’’, meldt Van Bakel aan zijn personeel. Hij stelt dat het inderdaad ‘dus écht niet goed ging met Zin In’.

Tegenvallende omzet

Verschillende omstandigheden waaronder de tegenvallende omzet hebben ertoe geleid dat Van Bakel al na een jaar de deuren moet sluiten. Hij laat de personeelsleden weten dat het achterstallige loon door het UWV wordt uitbetaald.

Gekeken wordt nog naar een doorstart om zo de feesten die waren gepland door te kunnen laten gaan. ,,Maar dit is geen zekerheid nu’’, aldus Van Bakel. Samen met Jan Faber, met wie hij een cateringbedrijf runt in Veghel, stortte hij zich vorig jaar op het pand, voorheen De Gouden Leeuw. Eerder was Van Bakel onder meer eigenaar van Buistro Eigenwijs in Berlicum. Op 1 augustus ging Zin In open.

Gouden Leeuw

In februari 2016 kwam naar buiten dat de exploitanten van de Gouden Leeuw ermee gingen stoppen. Dat waren Anouska van Boekel en Arie Jager. Ze zetten per 1 juli een punt achter de zaak, die niet meer zo lekker liep. Pandeigenaar Bennie Romme trok er hard aan om te voorkomen dat De Gouden Leeuw leeg kwam te staan. Hij raakte met vier partijen in gesprek.

Oss, Uden e.o.