Doodgeschoten man is 30–jarige Peter Netten: meerdere panden in Oss doorzocht

UPDATEOSS – De man die zondagnacht is doodgeschoten voor het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss, is de 30–jarige Ossenaar Peter Netten. Dat bevestigen meerdere betrouwbare bronnen tegenover het Brabants Dagblad. Netten werd in maart van dit jaar nog veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor betrokkenheid bij hennephandel.

De 30-jarige Netten, een medewerker van een autobedrijf in Oss, overleed op straat aan zijn verwondingen toen de hulpdiensten ter plekke waren. Zijn advocaat is met stomheid geslagen, maar wil verder niet reageren op de gebeurtenissen. Het sporenonderzoek op de Hoogheuvelstraat is tegen 17 uur afgerond. 

Ook werd maandag een aantal panden in Oss doorzocht in verband met de schietpartij. De politie wil verder geen mededelingen doen over de achtergronden van deze doorzoekingen. Er wordt nu volop gewerkt aan het inventariseren en analyseren van alle gegevens, aldus de politie.

Bekende van politie

Netten is een bekende van politie en justitie. Hij werd in augustus 2016 aangehouden nadat er in een schuurtje van de woonwagen van zijn oma zeven zakken vol hennep en tientallen kogelpatronen werden gevonden. Dat gebeurde tijdens een inval. 

Op dat moment was Netten samen met een familielid in het schuurtje. De politie hield het woonwagenkampje al geruime tijd in de gaten en sloeg toe toen agenten zagen dat er een auto naar binnen werd gereden. Volgens de politie was het de bedoeling om de hennep in het schuurtje te drogen en vervolgens in te pakken.

Achtergronden en motief

De dodelijke schietpartij wordt door de politie serieus opgepakt. Zo is er een Team Grootschalige Opsporing opgezet en onderzoekt een rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie, de dood van de Ossenaar. Er wordt nog sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer.

,,Het is belangrijk dat we duidelijk krijgen wat er zich heeft afgespeeld", laat een woordvoerder weten. ,,We kijken naar zijn achtergronden en naar een mogelijk motief. Uiteraard zijn we in gesprek met mensen uit zijn omgeving."

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
Mannen in witte pakken doen onderzoek © Gabor Heeres

Gespannen sfeer

Op de plek van de schietpartij was urenlang een groot sporenonderzoek bezig. Specialisten van de politie doorzochten de omgeving voor aanwijzingen. Daarbij zijn onder andere een drone en een speurhond ingezet.

Na de dood van Netten heerste er een zeer gespannen sfeer bij het woonwagenkampje. Tientallen mensen stonden op straat en gedroegen zich erg luidruchtig. Ook kwamen er bewoners van het woonwagenkamp poolshoogte nemen. 

,,We begrijpen dat de emoties op zo'n moment hoog oplopen", zei politiewoordvoerder Manon van der Heijden ter plekke tegen onze verslaggever. ,,We hebben extra personeel ingezet om de situatie onder controle te houden. We hebben zoveel mogelijk ruimte gegeven voor emoties."

Een bekende van Netten was erbij vlak nadat de schoten werden gelost. Hij is te aangeslagen om nu te reageren.

Uitgebrande auto

Eerder in de nacht werd een uitgebrande auto aangetroffen op de Berghemseweg in Oss. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat dit verband houdt met de schietpartij. ,,We nemen dit uiteraard wel mee in het onderzoek." Volgens omwonenden stond de auto er al enige tijd. 

Getuigen van de schietpartij worden verzocht zich te melden bij de politie. De advocaat van Netten was maandag nog niet bereikbaar voor een reactie.

Volledig scherm
Onderzoek naar de schietpartij in Oss © BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement