Volledig scherm
De winnaars van de clubkascampagne. © Rabobank Oss Bernheze

Dorpen scoren weer beste bij Clubkascampagne van de Rabobank

OSS - Opnieuw blijkt dat verenigingen in dorpen hun achterban beter weten te mobiliseren dan clubs uit de stad. In de top 10 van organisaties die het best scoren in de Clubkascampagne van de Rabobank Oss-Bernheze staan 9 verenigingen en stichtingen uit de dorpen rond Oss. De bank verdeelde donderdagavond drie ton onder alle deelnemende clubs. 

Ziekenvereniging de Horizon uit Heesch kreeg de meeste stemmen (927). Daarmee kan deze vereniging een bedrag van bijna 4200 euro tegemoet zien voor de clubkas. Hospice OASE eindigde als tweede, met 827 stemmen. Deze stichting is de enige in Oss gevestigde  organisatie in de top 10. Het dorp Heesch komt daarentegen nog drie keer voor in de bovenste regionen. Op de derde plek staat voetbalclub HVCH met 733 stemmen, KBO Heesch staat op plek 5 met 516 stemmen en zwembad 't Kuipke vindt zichzelf terug op plek 10 met 406 stemmen, goed voor ruim 1800 euro. 

In de top 10 staan nog twee voetbalclubs: DAW uit Schaijk en Prinses Irene uit Nistelrode. Het kleine dorp Vinkel scoort opvallend goed met het project Vinkelse Molen. De 538 stemmen op deze stichting resulteren in een vierde plek. Ziekenactie het Open Venster uit Nuland haalde 501 stemmen binnen en staat op plek 7. De Herfstzon uit Berghem staat een plek lager met 433 stemmen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement