Volledig scherm
De fietsen zijn door de aanrijding zwaar beschadigd. © Charles Mallo

Drie wielrenners gewond na aanrijding in Oss: 'Ik denk dat ze er niks aan kon doen'

OSS - Drie wielrenners van WTC Berghem raakten dinsdagochtend gewond door een ongelukkige aanrijding op de Brierstraat in Oss. De slachtoffers werden met ambulances naar ziekenhuis Bernhoven in Uden gebracht. 

De voorzitter van de club, Sjaak van der Loop, hield een gebroken schouderblad en een scheurtje in zijn schoudergewricht over aan de aanrijding. De twee andere slachtoffers braken niks, maar kwamen wel bont en blauw uit het ziekenhuis.

Een groepje van tien renners van de Berghemse wielertourclub reed dinsdag over de Brierstraat richting Heesch. Een automobiliste kwam hen tegemoet en sloeg zonder aarzelen linksaf de Willibrordusweg in. ,,Ze reed vol op ons in, wij vlogen er vol op. Erwin op de motorkap, ik bovenop hem", vertelde Van der Loop vanuit het ziekenhuis. ,,Ze riep dat ze verblind was door de zon en ons totaal niet had gezien. Ik denk ook dat ze er echt niks aan kon doen. Je rijdt niet zomaar in op een groep wielrenners."

Pijn

De gehavende renner kan zich voorstellen dat de vrouw door de laaghangende zon de groep fietsers compleet over het hoofd zag. Hij heeft haar na afloop niet meer gesproken. ,,Ik heb na de botsing niet alles meer meegekregen, lag te kermen van de pijn."

Van der Loop is een ervaren wielrenner en organiseert namens de gemeente Oss de populaire Ambtenarentoertocht, die op zaterdag 7 oktober weer wordt verreden. Hij probeerde het werk dinsdag alweer op te pakken met zijn telefoon en tablet. ,,Alles komt goed."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.