Volledig scherm
Drie Osse ambtenaren en bedrijfsadviseur Ton Gobits (met stropdas) zitten tegenover de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Oss. © Paul Driessen/BD

Duo dat Oss bestookte met 676 Wob-verzoeken stapt uit de schaduw

OSS - Voor de eerste keer sinds ze de gemeente Oss bestoken met Wob-verzoeken voerden Martine Sellenraad en Ton Gobits maandagavond het woord in het openbaar. Het Wob-duo maakte bij de bezwaarschriftcommissie meer duidelijk over hun beweegredenen. "Het is een poging om de deksel van de beerput te schuiven”, sprak Gobits.

De twee dienden in juni, juli en augustus samen 676 verzoeken in op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Als de gemeente de vragen om informatie niet goed of niet op tijd afwerkt, kan het Oss per verzoek een boete opleveren van maximaal 1.260 euro. Van alle informatievragen wees het college van burgemeester en wethouders in Oss er 618 af wegens ‘misbruik van recht’.

Sellenraad en Gobits dienden daar bezwaar tegen in en onderbouwden dat maandag bij de commissie. Die brengt binnen 4 weken advies uit aan het college. Dat besluit over de bezwaren. Gobits: "De laatste kans voor de gemeente Oss om een gang naar de bestuursrechter te voorkomen.”

Oss, Uden e.o.