Volledig scherm
Foto ter illustratie. Vakantiehuis. © RGB Stock

Dwangsom bewoning recreatiewoning Lithse Ham in Oss terecht

DEN HAAG/OSS – Ook al ziet de gemeente Oss af van de invordering van een dwangsom van 15.000 euro bij een Bossche recreant die volgens de gemeente vanaf 2008 illegaal in een recreatiewoning op de Lithse Ham heeft gewoond, de dwangsom was terecht opgelegd.

Dat blijkt uit een definitieve uitspraak van de Raad van State . Volgens de Raad mocht de gemeente de dwangsom opleggen. Oss had voldoende aanwijzingen verzameld dat de gescheiden vrouw uit Den Bosch vanaf 2008 langere tijd op de Lithse Ham heeft gewoond. Ze had dat overigens zelf al eens verklaard aan de gemeente. Dat ontkende ze later met een verwijzing naar een inschrijving op een adres in Den Bosch.

Controles
Het feit dat ze officieel op een andere adres stond ingeschreven en daar de hoofdwoning had, wijst de Raad af. In die woning woonde het gezin van een nicht. Die verklaarde dat de vrouw daar 2 keer per week woonde. Maar de rest van de tijd verbleef ze in de recreatiewoning. Tijdens 14 controles van de gemeente Oss maakte de woning een bewoonde indruk, meldt de Raad.

Stok achter de deur
Overigens deed Oss eerder de toezegging af te zien van invordering omdat de woning sinds 2010 weer als recreatiewoning wordt gebruikt. Oss wilde de dwangsom niet intrekken. Ze wil de dwangsomuitspraak als eventuele stok achter de deur wil kunnen gebruiken.

Oss, Uden e.o.