Volledig scherm
Melle krijgt haar lintje van burgemeester Wobine Buijs © Lieke Mulder

Een feestelijke uitreiking met een verdrietig randje

OSS - Twaalf kinderen kregen gisteren in Oss een kinderlintje. Ze werden met een smoes naar het gemeentehuis gelokt. 

Met een mooie smoes wist Gemma Boeijen uit Oss gisteren haar 10-jarige dochter Melle  naar het gemeentehuis te lokken. Dus daar zit Melle nu, in het Osse gemeentehuis. En nee, dit is geen bijeenkomst van school. Dat had ze al heel snel in de gaten. In het Osse gemeentehuis werden gisteren weer kinderlintjes uitgereikt. Elf jaar geleden werden die voor het eerst uitgereikt, op voorstel van Lilian Marijnissen. Het SP-initiatief werd al snel door de gemeente omarmd. En ook al zijn het meestal geen grote heldendaden, het gaat er vooral om dát je uit jezelf iets voor een ander doet, en daarmee een voorbeeld bent voor anderen, zo legt Lilian Marijnissen uit. 

Er is muziek, er is dans, er zijn statige lakeien. Toch is de sfeer wat vreemd en dat is begrijpelijk. Vorig jaar maakte Paul Peters, SP-man van het eerste uur, hier nog foto's tijdens de uitreiking. Alle jaren was hij erbij. Lilian Marijnissen: ,,Paul is vandaag overleden. We zijn dus wel verdrietig. (...) Maar we weten zeker dat hij ook had gewild dat we er samen met jullie een feestje van maken. Dus dat gaan we doen." Eén voor één worden de kinderen naar voren geroepen. Alle twaalf. Wie een lintje krijgen? Beckie Leenders, Lieke Zwanenberg en Kayleigh Smits, Ulricke Kocken,  Sofie van Haren, Sven van Lier, Dani Kruijs, Jip Rovers, Jinte Landman, Jules Mosmans en Jade Ligtvoets. En dan, als állerlaatste, is Melle aan de beurt. Ze krijgt een lintje omdat ze in haar eentje 1328 euro ophaalde voor KIKA. Moeder Gemma: ,,Of ik trots ben? Uiteraard!"

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ernstig ongeluk met 'livestreamers': Osse vrouw (24) heeft 'van alles gebroken', maar is buiten levensgevaar

    Ernstig ongeluk met 'livestrea­mers': Osse vrouw (24) heeft 'van alles gebroken', maar is buiten levensge­vaar

    OSS/ROSMALEN - De 24-jarige vrouw uit Oss die zaterdagavond zwaargewond raakte bij het zware ongeluk op de A59 bij Rosmalen, is buiten levensgevaar. Dat meldt de familie aan het Brabants Dagblad. De auto waarin ze zat raakte van de weg, reed door een droge sloot en kwam op de parallelweg tot stilstand. Een 21-jarige vrouw uit Gemert die ook in de auto zat, overleefde het ongeluk niet.

Oss, Uden e.o.