Volledig scherm
Tijdens een editie van 'De Kleine Bossche Platenbeurs' in Den Bosch. © Rob van Veenendaal

Eerste Osse muziekmarkt met vinyl in Jan Cunenpark

Do 20 jul: Snuffelen tussen oud vinyl. Zondag is er voor de eerste keer een muziekmarkt in het Jan Cunenpark. Met vijftien kraampjes vol grijsgedraaide lp’s, oude singles, maar ook dvd’s en cd’s moet de ‘eerste Ossche Muziekmarkt’ vooral een kleine, gezellige en sfeervolle markt worden.

,,Om het leuk te maken heb je maar een kleine honderd man nodig”, lacht Bosschenaar Rob van Veenendaal. Hij is met zijn reizende platencollectie Robbies Records de stuwende kracht achter de markt. Dat hij juist in Oss belandt met dit plan, is geen toeval. ,,Ik heb in het magazijn gewerkt bij Diosynth, Organon, dus de link met Oss was er. Toen ik daar mijn spullen in ging leveren, liep ik tegen Bianca Hoegée aan. Zij is nu evenementencoördinator voor het Osse centrum. We hebben altijd contact gehouden en zij heeft me wel gepusht om de markt door te zetten.”

Platenboer

Na zijn werk in Oss besloot Van Veenendaal letterlijk te gaan doen wat hij leuk vond en onder de naam ‘Robbies Records’ reist hij jaarlijks zo’n 120 platenbeurzen af om te handelen. ,,Dat bleek perfect getimed, want toen ik begon als ‘platenboer’ maakte de platenmarkt zijn opkomst. De plaat, dat noem ik altijd een overwinning van de consument op de grote bedrijven”, lacht de Bosschenaar.

‘De Kleine Bossche Platenbeurs’ en ‘De Enige Echte Platenbeurs’ in het poppodium van Den Bosch zijn ook markten die uit de koker van Van Veenendaal komen. ,,Vaak zie je wel dezelfde mensen, maar wat vooral mooi is om te zien is dat het generaties verbindt. Ouderen hebben de kennis van de platen en de jeugd brengt nieuwe energie naar zo’n beurs. Ik zie mezelf dan ook wel als een verbinder.”

De markt start zondag om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De toegang is gratis. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”