Volledig scherm
Eerste steenlegging bij starterswoningen in Plan Liesdaal. © Anita Steenbekkers

Eerste steen gelegd voor woningen 'Liesdaal’ in Maren-Kessel

MAREN-KESSEL - Woensdag werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van de zeven starterswoningen in plan ‘Liesdaal’ te Maren-Kessel.

De Osse wethouder Johan van der Schoot legde op uitnodiging van Reuvers Bouw en Ontwikkeling de eerste steen. Een delegatie van de kernraad, gemeente Oss en de toekomstige bewoners waren hierbij aanwezig.

Het project Liesdaal ligt aan de rand van Maren-Kessel en bestaat uit rijwoningen, tweekappers en vrijstaande kavels. ,,Ik ben trots op het resultaat dat we in deze kleine gemeenschap uiteindelijk hebben kunnen organiseren”, leidt Van der Schoot zijn welkomstwoord in.

Van der Schoot geeft aan dat in een veranderende samenleving het wonen in kleine dorpskernen niet vanzelfsprekend is. ,,Het betekent dat dit mede vanuit de gemeenschap gedragen moet worden. Het is dan ook bijzonder dat we de initiatieven voor deze dorpsuitbreiding samen met de kernraad, ontwikkelaar en toekomstige bewoners hebben weten te bereiken." Zes starterswoningen zijn inmiddels verkocht, de laatste is in optie.

De aannemer verwacht dat de zeven starterswoningen er in het eerste kwartaal van 2017 zullen staan. Reuvers Bouw en Ontwikkeling is in nauw overleg over de verdere invulling van plan Liesdaal. Over ongeveer drie maanden zal hierover en over de aansluiting met de reeds bestaande bouw meer bekend zijn, hield Ron Beerens namens Reuvers de aanwezigen voor.

Oss, Uden e.o.