Volledig scherm
Camping De Meidoorn © Camping De Meidoorn

Eigenaar doorgereden busje woonde 'als enige gast' op camping De Meidoorn: 'Ik ben niet zo blij met hem'

UPDATEOSS/STROE - De eigenaar van het busje dat in de nieuwjaarsnacht een 28-jarige vrouw in Oss aanreed, verbleef sinds kort op een camping in het Gelderse Stroe, vlakbij Barneveld. Dat bevestigt de campingeigenaar tegenover het Brabants Dagblad. De eigenaar werd dinsdagochtend geconfronteerd met 'een peloton' agenten, die het busje meenamen. 

Het busje reed na de aanrijding van de Osse vrouw in de nieuwjaarsnacht door en was negen dagen zoek. Maandagavond kreeg de politie een tip, die leidde naar het bestelbusje op camping De Meidoorn in Stroe (1595 inwoners).

De eigenaar van het busje huurde daar sinds kort een huisje. De campingeigenaar kent hem naar eigen zeggen niet goed, maar het gaat volgens hem om een Nederlandse man die 'net als duizenden anderen in Nederland' tijdelijk of permanent op een camping woont. Omdat het winter is, was hij de enige gast die deze periode op de kleine camping verbleef. 

Tekst gaat verder onder deze video

Niet aanwezig

De campingeigenaar wist even niet wat hij moest doen toen dinsdagochtend vroeg meerdere agenten op de stoep stonden. Dat zorgde volgens hem voor wat onenigheid. ,,Maar ze kwamen uiteindelijk alleen het busje ophalen.'' De eigenaar van het voertuig was op dat moment niet aanwezig. 

Later op dinsdag meldde zich een 39-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg (Utrecht) bij het politiebureau in Oss. Of hij de bewuste eigenaar van het busje is, moet de politie nog uitzoeken. ,,We zitten nog volop in het onderzoek. Daar maakt het verhoor met de verdachte deel van uit", laat politiewoordvoerster Els Reijnders woensdagochtend weten. ,,Wat zijn rol is geweest in deze zaak, is voor ons nu de eerste prioriteit. Op dit moment kunnen we er nog niets over zeggen."

Of de verdachte man de bestuurder was of misschien wel als bijrijder in het bestelbusje heeft gezeten, is nog niet duidelijk. Het onderzoeksteam heeft wel aanwijzingen dat hij bij de aanrijding betrokken was. De man zit daarom nog vast. Mogelijk komt de politie tegen het einde van deze middag met meer informatie.

ZIE OOK: Neef rende nog achter doorrijder Oss aan, blijkt uit nieuwe beelden

'Niet zo blij mee'

De campingeigenaar in Gelderland is in elk geval niet zo blij met de eigenaar van het busje, zo laat hij aan het Brabants Dagblad weten. ,,Want je wilt geen politie op de stoep.'' Hij wil zich echter niet uitlaten over het feit of de man nog welkom is op de camping. 

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Volledig scherm
Links op de foto het busje dat betrokken is bij de aanrijding in Oss. © Screenshot bewakingscamera
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”