Volledig scherm
Alles in Miru Sushi & Grill zit nog verpakt in het plastic. © Paul Driessen/BD

Eigenaar Miru in Oss over brand: 'We beginnen weer op nul'

OSS - Een tikje somber loopt Tom Nguyen door zijn restaurant Miru Sushi & Grill aan de Oostwal in Oss. Alles zit verpakt in plastic en binnen ruikt het nog vaag naar de brand die er twee weken geleden woedde. „Je denkt: even poetsen en snel weer open. Maar zo is het echt niet. We moeten eigenlijk weer vanaf nul beginnen. We hopen in december weer open te gaan.”

Nguyen en zijn partner Mai Hu startten in augustus 2015 met Miru. Het restaurant aan de Oostwal loopt eigenlijk van meet af aan als een trein. Tot zondagochtend 16 oktober, als rond half 5 brand uitbreekt door kortsluiting in een wasdroger. Nguyen, die een appartement huurt boven de zaak, stond al snel buiten te kijken naar de vlammen.

Herstel
De briefjes die hij dezelfde dag nog op de deur plakte om klanten te vertellen dat hij voorlopig dicht is, hangen er nog steeds. Ook op Facebook liet hij iedereen weten dat het herstel langer duurt dan gedacht. „We hebben heel veel steun gekregen van mensen uit Oss. Dat geeft ons de kracht om door te zetten en zo snel mogelijk weer open te gaan.”

Volledig scherm
De brandweer schaalde op naar code middelbrand en had die relatief snel onder controle. © Charles Mallo / Foto Mallo

Oss, Uden e.o.