Nathan Pathmanathan in zijn restaurant Athiste Mahal in Oss.
Volledig scherm
Nathan Pathmanathan in zijn restaurant Athiste Mahal in Oss. © Rachelle Suppers

Eigenaar van Indiaas restaurant Athiste Mahal in Oss overlijdt plots op 55-jarige leeftijd

UPDATEOSS - Nathan Pathmanathan, de chef die in zijn restaurant in Oss iedereen liet genieten van Indiaas en Maleisisch eten, is dinsdag plots overleden aan een hartaanval. De eigenaar van Athiste Mahal werd 55 jaar. Het restaurant aan de Kruisstraat waarin hij de hartaanval kreeg, is voorlopig gesloten.

De in Sri Lanka geboren Pathmanathan streek in 2002 neer in Oss, waar hij een vriend uit de brand hielp bij het opstarten van een restaurant. De vriend nam de benen, waarna Pathmanathan de zaak aan de Hooghuisstraat overnam. ,,Ik moest mijn baan opzeggen. Ik ben eigenlijk een technische man, maar moest leren koken omdat we opeens een restaurant zonder kok runden. Binnen vijf maanden had ik het onder de knie", vertelde de Sri Lankaan twee jaar geleden tegen het Brabants Dagblad. 

De chef gaf dat interview naar aanleiding van de verhuizing van Athiste Mahal, dat sinds eind 2015 aan de Kruisstraat huist. Daar ging Pathmanathan door met het bereiden van de heerlijkste curry's, die zelfs bij sterrenchefs in de smaak bleken te vallen. De Bosschenaar noemde Oss zijn thuis en de gasten zijn familie. Met hen maakte hij graag praatjes. Betrokken, bescheiden. Het gaf het restaurant de charme waar de bezoekers steeds weer terugkwamen.

'Bijzonder innemende man'

Quote

Geweldige kok, innemende man en betrokken vriend overleden

Jack van Lieshout, Centrummanager Oss

Centrummanager Jack van Lieshout had een hand in het vinden van de nieuwe locatie en mocht zichzelf vriend noemen van de kok. Op Twitter maakt hij melding van het droeve bericht. ,,Gisteren is een geweldige kok, een bijzonder innemende man en een betrokken vriend Nathan Rajagopal, eigenaar van restaurant Athiste Mahal, op 55-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden."

Pathmanathan stierf in het harnas. Hij kreeg de aanval in zijn eigen zaak aan de Kruisstraat. De inzet van de traumahelikopter en ambulances die dinsdag werden opgeroepen voor een reanimatie mocht niet baten. Op de BD-Facebookpagina van Stadsgezicht Oss stromen sinds woensdagochtend de steunbetuigingen en condoleances voor de familie binnen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement