Volledig scherm
De Eikenboomgaard op vrijdagavond. © Peter van Huijkelom

Eikenboomgaard staat weer ouderwets vol tijdens kermis Oss

OSS - Een totaal verregende kermis was in 2015 de druppel die de emmer bij veel Osse horecazaken deed overlopen, met faillissementen als gevolg. Maar de Eikenboomgaard heeft zich anno 2016 opgericht, blijkt wel uit de eerste twee kermisavonden in Oss.

Bij stadscafé De Ontmoeting hebben ze geen trek om terug te kijken op het afgelopen jaar. "We zijn druk bezig. We willen heel graag vooruitkijken en niet terug", reageert José van den Ende. De Ontmoeting en het belendende restaurant El Saludo werden in december failliet verklaard, nadat eerder ook café Fellini's aan de Eikenboomgaard op de fles ging en snackbar 't Juffie zijn deuren sloot. 2015 was een traumatisch jaar voor dé horecastraat van Oss. Ooit hing het hier elk weekeinde met de benen buiten, maar dat was al jaren niet meer het geval. Een totaal verregende kermis bleek genoeg om Fellini's te doen omvallen.
De Ontmoeting en El Saludo maakten eind 2015 een bijna geruisloze doorstart onder een nieuwe eigenaar, 't Juffie werd heropend als Het Friethuys en Fellini's opende deze week zijn deuren als pop-up-café Ibiza. Net op tijd om mee te profiteren van ouderwetse drukte. "Geweldig om te zien hoe druk het op de eerste avond al was", reageert centrummanager Jack van Lieshout. Hij benadrukt het belang van de Eikenboomgaard als ontmoetingsplek bij grote evenementen als de kermis en de Muziekboulevard. En ook vrijdagavond was het daar weer een drukte van jewelste.

  1. Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

    Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

    HERPEN - Veel inwoners van Overlangel, Neerloon en Keent werden zaterdag in zaal Thekes in Herpen de maat genomen. Er passeerde ook een gevoelig onderdeel op deze zitting. Een minutenlang applaus klonk in de zaal nadat Toon van der Loop de oud-voorzitter van de Nachtgravers Jos Janssen, die ten tijde van de muziektheatervoorstellingen in april 2017 plotseling overleed, postuum lof toezong. Dochter Susan mocht 24 rozen in ontvangst nemen.

Oss, Uden e.o.