Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Eis van 16 maanden cel voor drugs in kelderkast en grondstoffen op camping in Herpen

DEN BOSCH/HERPEN - Een 52-jarige Ossenaar hoorde woensdag in hoger beroep zestien maanden gevangenisstraf tegen zich eisen, waar de rechtbank hem vorig jaar twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk oplegde.

Zowel de man als het Openbaar Ministerie waren tegen die uitspraak in hoger beroep gegaan: het OM omdat het de straf te laag vond, de Ossenaar omdat hij volhield niet te weten dat in de vaten die hij in februari op een camping in Herpen opsloeg, grondstoffen voor de productie van amfetamine zaten.

Bio-brandstof
,,Mijn inmiddels overleden vriend, die me had gevraagd de spullen enkele dagen te bewaren, had verteld dat het om bio-brandstof ging", zo hield de man vol. In zijn woning, destijds in Heesch, vond de politie bij huiszoeking nog eens 200 gram amfetamine plus allerlei hulpmiddelen voor de productie van drugs.

Huiszoeking
De man hield vol van niks te weten. ,,Waarschijnlijk hebben ze die laten liggen bij een huiszoeking in 2011", zei hij. Toen werd in zijn huis bijna een kilo amfetamine en een kleinere hoeveelheid cocaïne gevonden. Het gerechtshof doet op 31 augustus uitspraak.

Oss, Uden e.o.