Volledig scherm
Het complex van FC Schadewijk aan de Scheldestraat in Oss. © Google Street View

Elftal uit Oss onterecht met nek aangekeken na brand Ravenstein

OSS - 'Daar komen de brandstichters!' Dat krijgen de voetballers van team 4 van FC Schadewijk sinds de zomer regelmatig te horen. Het had immers in de krant gestaan. Bij team 4 van FC Schadewijk kwamen de lijntjes in het onderzoek naar een verwoestende brand in Ravenstein samen. Alleen is het huidige vierde elftal een compleet ander team dan het team ten tijde van de brand.

,,Geen enkele speler of begeleider van het oude team 4 is nog bij onze club betrokken", vertelt penningmeester Gielis. ,,Het huidige team vier was vorig jaar nog het vijfde. Vorig jaar is het vierde helemaal leeggelopen en daarom door ons teruggetrokken uit de competitie. De KNVB verplichtte ons daarna om het vijfde door te schuiven als team vier. Normaal gesproken logisch, maar in dit geval erg vervelend. Een aantal jongens baalt er zo van dat ze dreigen te stoppen. In dat geval zouden we als kleine club ineens twee teams kwijtraken."  

Het bestuur van FC Schadewijk werd compleet overvallen door het artikel in de krant, vertelt vice-voorzitter Rick Tielman. ,,We hoorden af en toe wel iets in het roddelcircuit, maar niks concreets.  Als club kunnen wij niet controleren wat onze leden in hun vrije tijd doen. We wisten domweg niet dat dit speelde." 

De voormalige aanvoerder van het vierde van FC Schadewijk werd vorige maand tot zes jaar cel veroordeeld voor de brandstichting, waarbij bijna een dodelijk slachtoffer viel. Het Openbaar Ministerie verdenkt een voormalige elftalbegeleider uit Heesch ervan hier een regisserende  rol te hebben gespeeld. De toenmalige uitbaatster van het café was sponsor van het team. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.