Volledig scherm
Energiecoöperatie Oss wint 5000 euro bij Klimaatstraatfeest © Mari van Rossem

Energiecoöperatie Oss wint 5000 euro bij Klimaatstraatfeest

OSS – De leden moesten er wel in totaal ruim tachtig energiebesparende acties voor ondernemen, maar zaterdagochtend was het dan zover: in het Osse centrum volgde de ultieme beloning voor de Energiecoöperatie Oss die als eerste eindigde in de landelijke wedstrijd die als Klimaatstraatfeest te boek staat. Met ‘klimaatbingo-prijzen’ voor de leden en een cheque van vijfduizend euro voor de gehele Energiecoöperatie was het volop feest op het Walplein.


Het Osse samenwerkingsverband werd uitgeroepen tot de beste zogeheten virtuele klimaatstraat van Nederland, een initiatief van Stichting HIER Klimaatbureau, omdat het vanzelfsprekend geen échte straat is; De Vloedgraven in Den Ham scoorde als beste ‘fysieke’ straat. Naast kleine, gepersonaliseerde acties als de warmetruiendag en het regelmatig oppompen van de eigen autobanden organiseerde de coöperatie ook een energiebeurs en investeerden enkele leden onder meer in een windpark in de buurt van Nijmegen.

Lees maandag meer over de Energiecoöperatie in het Brabants Dagblad, editie Oss.

  1. Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn verantwoordelijk'

    Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn ver­ant­woor­de­lijk'

    OSS - ,,Als overheden hoor je niet op deze manier tegenover elkaar te staan. Maar als het gaat om de belangen van de inwoners van Oss, dan zijn wij verantwoordelijk." Met deze woorden motiveert wethouder Johan van der Schoot het besluit om een dam op te werpen tegen de komst van een mestfabriek naar Oss. Daarmee gaat de gemeente lijnrecht in tegen de provincie, die deze fabriek juist aan de Osse haven wil hebben. 

Oss, Uden e.o.