Volledig scherm
Energiecoöperatie Oss wint 5000 euro bij Klimaatstraatfeest © Mari van Rossem

Energiecoöperatie Oss wint 5000 euro bij Klimaatstraatfeest

OSS – De leden moesten er wel in totaal ruim tachtig energiebesparende acties voor ondernemen, maar zaterdagochtend was het dan zover: in het Osse centrum volgde de ultieme beloning voor de Energiecoöperatie Oss die als eerste eindigde in de landelijke wedstrijd die als Klimaatstraatfeest te boek staat. Met ‘klimaatbingo-prijzen’ voor de leden en een cheque van vijfduizend euro voor de gehele Energiecoöperatie was het volop feest op het Walplein.


Het Osse samenwerkingsverband werd uitgeroepen tot de beste zogeheten virtuele klimaatstraat van Nederland, een initiatief van Stichting HIER Klimaatbureau, omdat het vanzelfsprekend geen échte straat is; De Vloedgraven in Den Ham scoorde als beste ‘fysieke’ straat. Naast kleine, gepersonaliseerde acties als de warmetruiendag en het regelmatig oppompen van de eigen autobanden organiseerde de coöperatie ook een energiebeurs en investeerden enkele leden onder meer in een windpark in de buurt van Nijmegen.

Lees maandag meer over de Energiecoöperatie in het Brabants Dagblad, editie Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”