Volledig scherm
Met een bord vol zelfspot nodigde horecabedrijf Solo & Duo mensen uit om het café van de Groene Engel te bezoeken. Het restaurant is al een tijdje gesloten door een kapotte vloer. © Paul Roovers

Engel Oss krijgt nog geen groen licht voor horeca

OSS - Het uur van de waarheid nadert voor stichting Cultuurpodium Groene Engel in Oss. Die wil de horeca in het pand aan de Kruisstraat overnemen van VOF Solo & Duo en heeft tot begin april de eerste optie tot koop. Daarna mogen commerciële partijen zich in de strijd voor de horeca mengen. Naar verluidt zijn er zeker een tiental geïnteresseerden. 

De onderhandelaars houden hun kaarten voor de borst. ,,We zitten nog steeds in het stadium van onderhandelingen met Solo & Duo. Het gaat op een constructieve wijze. Verder kan ik er geen mededelingen over doen op dit moment", aldus Peter van der Kraan, voorzitter van de cultuurstichting. Directeur Oscar Jansen zegt al net zo weinig. ,,Het loopt, en het is belangrijk dat het zorgvuldig gebeurt."

Schulden

VOF Solo & Duo heeft schulden, onder meer bij de bierbrouwerij, belastingdienst en de gemeente Oss. Die vordert als eigenaar van het pand van de Groene Engel bijna 80.000 euro huurachterstand. Horecabaas Herbert van de Veerdonk wil zijn bedrijf verkopen en door oude afspraken krijgt de cultuurstichting twee maanden lang de eerste optie. Die periode zit er bijna op. Ondernemer Van de Veerdonk zegt niks over de onderhandelingen. Ook zijn raadsman Arno Fuijkschot doet er het zwijgen toe.