Volledig scherm
Johnboy Willemse tijdens een eerdere demonstratie in Oss. © Van Assendelft Fotografie

Explosief door brievenbus geduwd bij nationalist in Ravenstein

RAVENSTEIN - Nationalist Johnboy Willemse uit Ravenstein is deze week slachtoffer geworden van iemand die een explosief door zijn brievenbus duwde en tot ontploffing bracht. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. De Explosieven Opruimingsdienst werd opgetrommeld en de recherche voerde forensisch onderzoek uit. Er raakte niemand gewond.

Volgens Willemse is er waarschijnlijk gebruik gemaakt van een Cobra 6, extreem zwaar vuurwerk dat door de politie wordt bestempeld als een 'soort handgranaat'. ,,Er zijn stukken uit de muur en het plafond geslagen en in een side-table zitten stukjes ijzerdraad die we er niet uitgetrokken krijgen. Mogelijk hebben ze de Cobra omwikkeld met iets." 

Willemse en zijn partner zijn enorm geschrokken van de ontploffing, net als de naaste buren. ,,Die overwegen nu serieus te gaan verhuizen. Dat zou jammer zijn, want we kunnen het goed met elkaar vinden." 

Mogelijk houdt de 'aanslag' op Willemse verband met een demonstratie die de nationalist aanstaande zaterdag samen met geestverwanten houdt in Oss. Willemse ageert al jaren tegen de komst van asielzoekers naar Nederland. Hij laat zich door het incident niet afschrikken, zo stelt hij. ,,Dit motiveert me alleen maar meer."