Volledig scherm
Extra camerabewaking voor café 't Berghje in de Berghemseweg in Oss. © Paul Driessen

Extra camerabewaking moet nieuwe aanslag op café in Oss voorkomen

OSS - Mobiele bewakingscamera's moeten nieuwe aanslagen op Café Zaal 't Berghje in Oss voorkomen. De installatie staat sinds donderdagochtend aan de overkant van de Berghemseweg, met uitzicht op de getroffen horecazaak. Daar vinden komend weekend op straat kermisfeesten plaats.

Een nog voortvluchtige aanslagpleger legde in de nacht van dinsdag op woensdag een bom voor de gevel van 't Berghje. Uitbater Antoine van den Bergh zat met zijn vrouw Manda Netten binnen en vloog letterlijk van de bank af door de ontploffing. Dat ze het kunnen navertellen is te danken aan de dichte rolluiken. Die hielden de scherven van het explosief tegen. 

De politie deed ruim een etmaal uitgebreid onderzoek in en rond het café, en bekeek beelden van bewakingscamera's die Van den Bergh zelf heeft hangen. Tot aan het begin van de avond was onduidelijk of de kermisfeesten bij 't Berghje dit weekend door mogen gaan. De kastelein, beter bekend als de Lap, hoorde tot zijn grote opluchting van wel. Hij zegt nog steeds niet te weten welke voorwaarden de gemeente stelt om de veiligheid van gasten te garanderen. 

Overal camera's

Het besluit voor de inzet van de extra bewaking komt van de gemeente. De palen met twee camera's erop horen steeds meer bij het Osse straatbeeld. Eerder dit jaar stonden er exemplaren in de Asterstraat en Narcishof, na brandstichtingen bij de ouders van Bianca van der H.. In het stadscentrum staat op dit moment op  meerdere plekken mobiele camerabewaking, onder meer om de Eikenboomgaard in de gaten te houden.

Volledig scherm
Het explosief sloeg een gat in de stoep voor de gevel van Café Zaal 't Berghje. © Paul Driessen
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”