Volledig scherm
© Thinkstock

Extreemrechtse NVU houdt extra anti-asielbetoging in Oss (stelling)

OSS - De Nederlandse Volks-Unie (NVU) komt ‘binnen afzienbare tijd’ naar Oss voor een demonstratie, laat partijleider Constant Kusters weten. Dat protest komt bovenop de reeds aangekondigde betoging tegen de opvang van vluchtelingen, op 31 oktober.

De betoging van 31 oktober wordt door NVU-lid Johnboy Willemse uit Ravenstein georganiseerd. Kusters juicht die actie tegen de opvang van vluchtelingen in het centrum van de stad toe, maar hij benadrukt dat dat protest niet vooraf met de partij is afgestemd. Wel zijn NVU-leden uit heel het land geattendeerd op de betoging. Kusters zegt nog niet te weten of hij er zelf bij kan zijn.

Later - wellicht nog dit jaar, anders in de eerste maanden van 2016 - wil de NVU-voorman het serieuzer aanpakken. Een route lopen door de stad, ‘met toeters en bellen’, laat hij weten. "We willen sowieso wat doen in Oss, want daar hebben we een achterban.We hebben er 1 procent van de stemmen gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen.” Dat gebeurde in 2006.

Lees alles over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchteling

  1. Rechter over feest in Eikenboomgaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’
    PREMIUM

    Rechter over feest in Eikenboom­gaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’

    OSS – Het blijft tot volgende week onzeker of en hoe de Muziekboulevard in de Eikenboomgaard in Oss door mag gaan. Het straatfeest staat gepland op Hemelvaartsdag 10 mei, maar twee bewoners probeerden woensdag in de rechtbank een stokje te steken voor het evenement waar zij zo veel geluidsoverlast van ervaren. De organisatie achter het muziekfeest in de Eikenboomgaard smacht naar duidelijkheid en wees voorzieningenrechter J. Lie op de enorme belangen. Zij beloofde volgende week met haar uitspraak te komen.

Oss, Uden e.o.