Volledig scherm
De totaal verkoolde auto was van buurman Jan Loeffen (foto) die hem mocht parkeren onder de carport. © Paula van Hout/BD

Familie alles kwijt door brand in Berghem

BERGHEM - Gido Roelofs en zijn gezin zijn bij de brand aan de Valendonkstraat in Berghem donderdag hun hele inboedel kwijtgeraakt. De brand brak rond 01.40 uur uit.

Omdat het woonhuis al wekenlang werd verbouwd, was het complete interieur van de bewoners opgeslagen in de schuur. Het gezin sliep tijdelijk ergens anders.

De brandweer van Berghem en Megen hebben de uitslaande brand kunnen blussen. Tankwagens werden aangevoerd omdat een brandkraan in deze buurt in het buitengebied ontbreekt. Bij de brand raakte niemand gewond.

Kinderbedjes
De brandweermannen schrokken wel heel erg toen ze bij het blussen kinderbedjes aantroffen, zegt Perlo Roelofs, de vader van Gido. ,,Dat waren de bedjes van mijn kleinkinderen die rustig bij mij thuis in Oss lag te slapen, gelukkig."

Hoe de brand ontstond, is nog niet bekend. De familie zelf kan zich niet voorstellen dat het brandstichting zou zijn. ,,Waarom?"

Volledig scherm
© Charles Mallo

Oss, Uden e.o.