Familie bidt voor verminkt paard Femke in Oss: 'Hopelijk haalt ze het'

UPDATE + VIDEOOSS - Femke staat met ingezwachtelde benen in haar stal aan de Leuvenstraat in Oss. Het paard kan amper een stap verzetten nadat ze in de nacht van zondag op maandag gruwelijk werd toegetakeld. De familie Reuvers vreest voor het leven van het dier.

,,Het is volgens de dierenarts nog afwachten of ze het haalt. En áls ze het haalt, heeft ze sowieso nog een heel lange weg te gaan", zegt Annie Reuvers dinsdag een uur na het bezoek van de dierenarts. ,,Ze heeft wat verhoging en krijgt antibiotica. Eind van de week krijgt ze nieuw verband om haar benen. Het geeft allemaal geen garantie."

,,Kijk dan toch", zegt Annie Reuvers, terwijl ze Femke een liefdevolle aai over het hoofd geeft. ,,Ze kan haar linkerbeen niet verzetten en gooit haar oren naar achteren. Germ." 

Horrorfilm

Het paard is van haar vader en was in april voor het eerst jarig. Ze stond sinds zes weken voor het eerst buiten in de wei, en daar ging het tussen zondagavond en maandagochtend mis. Iemand sneed haar voorste benen kapot. Het bot van haar linkerbeen was te zien doordat zelfs de spieren en pezen waren doorgesneden. Een foto van de verwonding kan zo in een horrorfilm.

,,Ik had meteen zoiets van dit komt nooit meer goed. We hebben het paard gelijk naar binnen gehaald om infecties te voorkomen. In de wei zitten toch veel vliegen en dazen", verklaart Annie Reuvers. Als ze Femke een handje eten voorhoudt, strekt het edele dier haar nek uit om maar geen stap te hoeven zetten. De familie bidt dat Femke er op een waardige manier doorheen komt. ,,Hopelijk haalt ze het."

Hangplek

Er is nog niemand aangehouden voor de verminking. Zonder dat ze bewijs heeft, vermoedt Annie Reuvers dat het incident niet losstaat van de hangplek pal naast de wei waar Femke stond. Het is volgens haar al vaker voorgekomen dat jongeren achter een van de paarden aanjoegen. 

,,Er is een voetafdruk gevonden in de wei. De politie heeft daar een foto van gemaakt." Op de hangplek liggen wietzakjes en liggen twee helften van hetzelfde plastic flesje, doorgesneden met iets scherps. De familie Reuvers is niet van plan om de wei naast de hangplek niet meer te gebruiken. ,,We denken wel aan hogere palen en driebaans schrikdraad. Ik vind het vooral zo sneu voor mijn vader. Dit paard is echt zijn trots."

Volledig scherm
De gewonde Femke staat in de stal van de familie Reuvers in Oss. © Paul Driessen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”