Volledig scherm
Repetitie fanfare Sint Lambertus in Lith. © Peter van Huijkelom

Fanfare Lith vecht besluit over subsidie aan: 'Dit is oneerlijk'

LITH/OSS - Fanfare Sint-Lambertus wil meer subsidie maar vangt vooralsnog bot bij de gemeente Oss. Het college van burgemeester en wethouders weigert de vereniging net zoveel geld te geven als andere muziekgezelschappen. Het fanfarebestuur baalt en laat het er niet bij zitten.

Fanfare Sint-Lambertus valt sinds de herindeling van 2011 onder Osse vleugels. De vereniging krijgt jaarlijks een vast subsidiebedrag van 2.250 euro. Dat is net zoveel als de club in Lith kreeg, maar het is ook slechts de helft van wat acht andere muziekgezelschappen in de gemeente krijgen. ,,Tellen onze muzikanten maar voor de helft mee in Oss?", verklaart penningmeester Rini Gielis zijn verzet.

Dat haalt tot nu toe weinig uit. Het college van B en W besluit de subsidie niet te verhogen. ,,Natuurlijk zijn wij daar als bestuur niet blij mee. We gaan bezwaar maken, want dit is oneerlijk." Mocht ook deze actie niets uithalen, dan stapt fanfare Sint-Lambertus naar de rechter. 

Moed

De Lithse muziekvereniging heeft nog een tweede ijzer in het vuur. Ze schreef een brief aan de politiek en die debatteert op 17 mei over het schrijven. De SP, die het eerder al eens opnam voor de fanfare, is sinds de verkiezingen de grootste partij van Oss. Dat geeft de fanfare in Lith moed. ,,We zijn heel benieuwd."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement