Volledig scherm
Het reetje op het terrein van Nab Belting

Faunabescherming doet ook aangifte tegen schutter die ree doodschoot in Oss

OSS - De jonge reebok die dinsdag werd afgeschoten bij transportbandenbedrijf Nab Belting in Oss, had helemaal niet dood gehoeven. Daarom heeft ook de Faunabescherming aangifte gedaan. Dit maakten zij vrijdag bekend.

Afgezien van het feit dat dit tegen de uitdrukkelijke wens van het betreffende bedrijf is gebeurd, is hierbij ook de Flora- en faunawet overtreden, zegt de instantie. De Faunabescherming heeft tegen zowel de schutter als tegen de Stichting Afhandeling en Monitoring Fauna-aanrijdingen, die er door de politie was bijgehaald, aangifte gedaan.

Neergeknald
De dood van het dier leidde tot boosheid bij medewerkers van het bedrijf. "De politie liet iemand komen en ineens hoorde ik een harde knal. Zonder overleg hebben ze het beestje neergeknald", zei Angela Maessen-Nab net na het incident. De politie had de Stichting Afhandeling en Monitoring Fauna-aanrijdingen (SAMF) ingeschakeld. Die stichting stuurde de schutter.

De zaak is veelbesproken. Ook de Partij voor de Dieren liet al eerder weten vragen te stellen aan Gedeputeerde Staten van de provincie Brabant. Zij willen weten of de jager rechtmatig handelde en wat de reden is dat de reebok niet is gered.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”