Volledig scherm
De feesttent met de kermis in Geffen kent een zwervend bestaan. In 2015 stond hij bij de Gouden Leeuw, maar die staat nu leeg. © Ruud Rogier Fotobureau

Feesttent in Dorpsstraat Geffen; hopen dat er nu geen bezwaren komen

GEFFEN - Met een beetje goede wil kan de feesttent tijdens de kermis in Geffen aan de Dorpsstraat landen, tegen het Dorpsplein aan. De eerste formele stap is gezet: de gemeente Oss heeft op de gemeentelijke pagina's in weekblad Regio Oss de aanvraag voor een evenementenvergunning gepubliceerd.

Het evenement is Zomerfeesten 2018 gedoopt. Het vindt plaats van 10 tot en met 14 augustus. Inwoners die deze locatie niet zien zitten, hebben twee weken de tijd om schriftelijk te reageren.  Daarna neemt de gemeente een besluit. 

De laatste locatiekeuze door de gemeente schoot in Geffen nogal in het verkeerde keelgat. Dat was een tent in een L-vorm half in de Harrie Schoutenstraat en half in de Raadhuisstraat. Woordvoerder Hans Schuurmans betoogde vorige week in het Brabants Dagblad: ,,Eigenlijk willen we allemaal hetzelfde, die feesttent tijdens de kermis op het dorpsplein. Dan is iedereen tevreden.'' 

De Geffense horeca maakte zich daarna sterk voor een variant in de Dorpsstraat voor de deur van voorheen sportzaak Spierings en diende de aanvraag in. Dat pand wordt momenteel verbouwd tot woningen. Voorgaande jaren leidde de tent een zwervend bestaan.