Volledig scherm
FC Den Bosch speler Brandon Robinson (R) in duel met Fortuna Sittard verdediger Ferry de Regt (L) . © Thomas Bakker

Ferry de Regt (28) nieuwe leider FC Oss: 'Ik ga daar 100 procent voor'

OSS - Ferry de Regt was afgelopen seizoen captain van Fortuna Sittard, maar koos voor FC Oss. Hij moet de nieuwe leider van FC Oss worden.

Wat zijn ze bij FC Oss blij met de komst van Ferry de Regt (28). Hij is de man die er voor moet gaan zorgen dat FC Oss eens wat vaker de nul houdt. Hij is alles wat algemeen directeur Peter Bijvelds voor ogen had aan het begin van de transferperiode. 

De Regt is een centrale verdediger met leiderschapskwaliteiten. Hij heeft volop ervaring, zelfs in de eredivisie. Hij staat te boek als een onverzettelijke verdediger. En dan zou hij ook nog eens ieder jaar een aantal doelpuntjes meepikken.

De Regt lacht als hij de torenhoge verwachtingen aanhoort. ,,Ze hebben ook weer geen Messi binnengehaald hoor."

Aanvoerder

De Regt speelde achtereenvolgens voor VVV Venlo, Helmond Sport en Fortuna Sittard. Bij de laatste twee clubs was hij aanvoerder. Ook bij FC Oss zegt hij niet te willen weglopen voor zijn verantwoordelijkheden. ,,Ik vind het mooi om te horen dat ze hier positief over me praten. Dat geeft mij juist vertrouwen. Ik weet dat van me verwacht wordt dat ik de verdediging zal leiden. Ik ga daar 100 procent voor."

Het zag er helemaal niet naar uit dat De Regt zou vertrekken bij Fortuna Sittard. ,,Ik had het daar goed, maar aan het einde van het seizoen zijn er wat dingen gebeurd. Wij hebben als spelersraad wat zaken aangegeven bij de trainer (Sunday Oliseh red.). Het waren dingen op persoonlijk vlak. Dat viel niet goed bij hem. Vanaf die tijd heeft hij iedereen uit de spelersraad links laten liggen. Zo wilde ik niet behandeld worden."

Opmerkelijke keuze

Dat De Regt vervolgens voor FC Oss koos is opmerkelijk. Het lukt de club, met een relatief kleine portemonnee, niet vaak om een aanvoerder van een andere vereniging te verleiden tot een overstap. Ook in de omgeving van De Regt werd er hier en daar vreemd opgekeken.

,,Ik lieg als ik zeg dat FC Oss de laatste jaren bekend stond als mooiste club van de competitie. Vroeger kwam je hier in het uitlokaal en dat was zo klein dat je bijna bij elkaar op schoot zat. Dat beeld is echter al lang achterhaald. De nieuwe accommodatie is geweldig. Zeker als je het vergelijkt met andere clubs. Het was misschien niet de reden om te komen, maar het straalt wel wat uit."

95 tegengoals

Vorig seizoen kreeg FC Oss 95 doelpunten tegen, dat aantal is bij De Regt bekend. Niemand bij FC Oss wil nog zo'n, defensief gezien, (ramp)seizoen meemaken. Met welk tegendoelpuntenaantal De Regt tevreden is? ,,Ik kan geen cijfer noemen, maar het moeten er veel minder zijn. Ik vind 70 al veel. Het belangrijkste is dat het team moet voelen dat het achterin goed staat. We moeten ervoor zorgen dat de tegenstander weet dat in Oss niks te halen valt."

De Regt moet de selectie nog goed leren kennen, maar hij spreekt de ambitie uit om voor de prijzen te spelen. Daarvoor is in zijn ogen ten minste nog een aanvaller en vleugelspeler voor nodig. Na één training kon Rick Stuij van den Herik, zijn toekomstige kompaan in het hart van de defensie, hem al bekoren. ,,Dat kan een mooi duo worden. Stuij van den Herik met zijn mooie trap, die de voor de opbouw zorgt. Dan ben ik de man van de harde duels."