Volledig scherm
Het hoekpand in Oss waar de fietsenwinkel vijf maanden in zat, staat alweer leeg. © Maarten van de Rakt

Fietsenwinkel alweer weg uit Osse Houtstraat: 'Deze locatie was niet perfect'

OSS - De zaak van webshop fietsenwinkel.nl is alweer verdwenen uit het Osse centrum. Eind april streek-ie neer op de hoek van de Houtstraat en het Heschepad.

Fietsenwinkel.nl blijft in Nederland als kool groeien. De teller staat inmiddels op 39 zaken. Het idee is dat klanten er fietsen kunnen uitproberen. Maar in Oss liep de winkel niet. 

,,We analyseren elke zaak. Of de plek goed is, er parkeergelegenheid is, en of we de klanten goed kunnen bedienen. We willen de mensen de ruimte kunnen geven om de fietsen te ervaren op een mooi testparcours binnen of op een afgesloten terrein'', legt woordvoerder Joost Vente uit. 

Quote

Deze locatie was ook een beetje a-typisch

Joost Vente, woordvoerder fietsenwinkel.nl

,,Deze locatie was niet perfect. Hij was ook een beetje a-typisch. Vaak zitten we aan randen van steden. Maar als we iets doen, willen we het goed doen. We zijn op zoek naar een geschikte plek in Oss. Met onze specifieke eisen liggen die niet voor het oprapen.''

Het pand was na een lange periode van leegstand sinds oktober 2014 bemand door kunstenaarscollectief Ruw'Art. Dat had de ruimte voor nop in bruikleen. De zeventien kunstenaars moesten daarna op zoek naar een alternatief. 

Oss, Uden e.o.