Volledig scherm
© ED

Fietsers blijven welkom in winkelcentrum Oss

OSS - Fietser, haal opgelucht adem: je blijft welkom in het winkelcentrum van Oss. De politiek besluit donderdagavond dat bezoekers niet van hun tweewieler hoeven af te stappen in de binnenstad. Wel is een verbod in de maak op fietsen die doorsteken bij 't Gengske, Galerij en De Schakel. Ook pakt Oss het fietsen op de stoep in de Burgwal harder aan. Dat is nu al verboden.

De leden van raadscommissie hadden 2 onderzoeken op tafel liggen om een mening te vormen over het in Oss zo hete hangijzer. Een onderzoek van de PvdA en een in opdracht van de gemeente zelf.

Bevindingen werden verschillend uitgelegd. Voorstanders zagen de voordelen voor fietsers en een levendige stad. Tegenstanders PvdA, Beter Oss en SP wezen op veiligheidsrisico's en op een rommelig centrum. Maar met slechts 13 van de 37 zetels in de raad hadden die tegenstanders het nakijken.

Een echt besluit moet nog komen. Het college van Burgemeester en Wethouders neemt de politieke beraadslagingen mee en komt daarmee terug. "Maar ik zie wel dat een meerderheid voor fietsen in het centrum is", zegt wethouder Frank den Brok.

Oss, Uden e.o.