Volledig scherm
Een controlebericht van NL-Alert. Het alarmsysteem voor grote noodtoestanden dient om mensen te informeren als er een noodtoestand in hun omgeving aan de hand is. © ANP

Fout in meldkamer: enorme vertraging NL-Alert bij grote brand in Oss

OSS - Tussen het ontstaan van de brand in Oss en het moment dat het NL-Alert verstuurd werd om de bevolking te alarmeren, zat dinsdag liefst meer dan twee uur tijd.

De waarschuwing dat vanwege een grote brand met rook, ramen en deuren gesloten moesten worden en de ventilatie moest worden uitgezet, had anderhalf uur eerder verstuurd moeten worden, erkent een woordvoerster van de politie.

Oorzaak van deze vertraging was een communicatiefout in de meldkamer. Achteraf bleek het een misser te zijn zonder grote gevolgen, want er bleken geen gevaarlijke stoffen te zijn vrijgekomen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”