Volledig scherm
Deze mensen stemden in met de koop van een appartement in het centrum van Berghem. Maar er blijken nu meer appartementen verkocht dan de bedoeling was.
Foto Peter van Huijkelom © BD

Foutje, bedankt: verkochte huizen Berghem worden verhuurd

BERGHEM - Domper is een bescheiden uitdrukking van het gevoel waar negen kopers van een appartement in Berghem mee zitten. Donderdag kregen ze een telefoontje dat de verkoop op losse schroeven staat. De makelaar had eigenlijk maar vijf appartementen in nieuwbouwcomplex Berghse mogen verkopen. Er volgt nu een loting om te bepalen wie zich er alsnog kan vestigen.  

,,Onbegrijpelijk en schandalig." Willie Gielis is een van de mensen die al ja had gezegd tegen het aanbod om een woning boven de toekomstige Albert Heijn in het Berghemse centrum te kopen. ,,Ik dacht dat ze belden om het koopcontract te tekenen." In plaats daarvan werd verteld dat projectontwikkelaar Rialto in gebreke is gebleven in de communicatie met de makelaar. Van de tien woningen op de eerste verdieping van het complex, hadden er maar vijf verkocht mogen worden. 'Met welgemeende excuses voor de fout.' 

Niet afpakken

De kopers hebben de koppen intussen bij elkaar gestoken. Ze laten zich niet zomaar aan de kant schuiven, zo hebben ze afgesproken. Allemaal hebben ze jaren gewacht op de kans om zich te vestigen op deze unieke plek, bovenop de belangrijkste voorzieningen. ,,Een van ons heeft al een keuken uitgezocht en een ander had haar woning al verkocht. Gevoelsmatig woonden we er al. Dit mogen ze niet zomaar van ons afpakken."  

Wooncorporatie Mooiland houdt echter vast aan het aantal van vijftien appartementen voor de verhuur in het complex. ,,Wij betreuren de situatie die voor de gedupeerden is ontstaan door een communicatiefout van Rialto. Maar verkoop van de woningen is voor Mooiland geen optie."  Makelaar Van der Krabben hoopt nog steeds op een oplossing. Het gemeentebestuur van Oss is benaderd om te bemiddelen. 

Oss, Uden e.o.