Volledig scherm
Protest in Oss tegen de vestiging van een mestfabriek. © Peter van Erp/BD

'Foutje in bestemmingsplan kan mestfabriek Oss das om doen'

OSS - Als de gemeenteraad van Oss weigert mee te werken aan reparatie van het bestemmingsplan voor bedrijventerrein Elzenburg, dan kan de provincie er geen mestfabriek toestaan. Dat schrijft actiegroep Geen Mestverwerking in Oss aan de politieke partijen in de raad. Hun constatering wordt onderschreven door raadslid Iris van Dinther (PvdA).

De gemeente Oss staat formeel aan de zijlijn bij de vergunningprocedure voor de grote mestverwerkingsinstallatie aan de haven. De provincie heeft de touwtjes in handen en wil de mestfabriek op de Elzenburg vestigen. Maar nu is er een kleine onvolkomenheid in de digitale versie van het bestemmingsplan voor het terrein ontdekt. Deze versie is wettelijk gezien leidend. Op een verbeelding vallen de kades van OOC Terminals buiten de geluidszone van de Elzenburg. Dat betekent dat er geen 'geluidsruimte' voor nieuwe bedrijvigheid is op deze plek.

Normaal wordt zo'n kleine omissie zonder discussie gecorrigeerd door de gemeenteraad. Maar nu kan het een wapen worden om de komst van een mestfabriek tegen te houden. De actiegroep hoopt dat de raad deze kans grijpt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”