Franciscaan van Megen naar Den Bosch: Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt

MEGEN/DEN BOSCH - Na bijna twintig jaar als minderbroeder in het Megense franciscaner klooster te hebben geleefd, vertrekt Rangel Geerman (44) op eerste pinksterdag naar het nieuwe Bossche klooster San Damiano. Weer moet hij eraan geloven: het grote loslaten.

Het nakende afscheid prikt zilt vocht in zijn ogen. Het op maat geschreven, hartverwarmende gedicht van zijn thuiszorgcollega's in de voormalige gemeente Ravenstein is de grote boosdoener. Samen met de 'zakjes vol tranen' die hij als aandenken meekreeg van de thuiszorg in Herpen. En als kers op de emotionele taart volgde de blije groepsfoto, geknipt in de Hof van Lof en afgedrukt op de achterzijde van het stukje gevoelspoëzie, dat de Megense franciscaner broeder Rangel Geerman zichtbaar dierbaar is. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”