Volledig scherm
Frank den Brok © Van Assendelft Fotografie

Frank den Brok lijsttrekker VDG, nieuwe kandidaten uit Geffen, Berghem en Megen

UPDATEBERGHEM - VDG gaat opnieuw de Osse raadsverkiezingen in met Frank den Brok als lijsttrekker. De Berghemnaar (40), sinds drie jaar wethouder, loodste Voor De Gemeenschap al twee keer eerder door een verkiezingsstrijd en beide keren met zetelwinst als resultaat.

Dinsdagavond hebben leden van VDG tijdens een vergadering in Berghem de top 20 van de kandidatenlijst vastgesteld voor de verkiezingen in maart. De wethouders Den Brok en Kees van Geffen (uit Herpen) staan op 1 en 2. 

Na de twee wethouders volgen twee kandidaten uit Oss: Willeke Verhagen en Hans Boerboom. Zij zitten al jaren in de gemeenteraad namens VDG. Hetzelfde geldt voor Theo van Mook (5) uit Maren-Kessel en Alfons Prinssen (6) uit Ravenstein. Prinssen is momenteel fractieleider van de VDG in de raad. 

Nieuwe namen op de VDG-lijst staan op 7 en 8. Mark van der Doelen is nu de hoogste genoteerde Geffenaar op de kandidatenlijst van de grootste partij in de Osse gemeenteraad.  Dat was zittend raadslid Arno Romme. Op plek 8 staat Jessica Nab uit Megen. Zij neemt bij verkiezing de portefeuille over van Thecla Bos. Bos hield zich afgelopen jaren vooral bezig met het sociaal domein. 

VDG heeft nu elf zetels in de gemeenteraad. De partij wil in elk geval de grootste van Oss blijven. Het bestuur noemt de eerste twaalf plaatsen verkiesbaar. Daarom is de verwachting dat ook de huidige raadsleden Berry van de Burgt (9) en Roel van de Camp (11) terugkeren in de nieuwe raad. Op 10 en 12 staan weer nieuwe namen: Jacco-Peter Hooiveld uit Berghem en Sander Ruijs uit Oss. 

Naast Thecla Bos stellen de VDG-raadsleden Zia Aydogan, Frits van den Hoogen en Gerard Broers zich niet herkiesbaar.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.